FILMSKI VIKEND U DRUŠTVENOM CENTRU BIBINJE

Other dates

VRIJEME ARMAGEDDONA | NEDJELJA, 11. PROSINCA | 19 SATI

VRIJEME ARMAGEDDONA | NEDJELJA, 11. PROSINCA | 19 SATI

Vrijeme Armagedona priča je o odrastanju, o snazi obitelji i generacijskoj potrazi za američkim snom.

Originalni naslov: Armageddon Time
Dužina filma: 115 minuta(e)
Država/Godina: BRA, USA/2022
Žanr: drama
Glumci: Anne Hathaway, Anthony Hopkins, Jeremy Strong, Banks Repeta, Jaylin Webb
Redatelj: James Grey
Dobna preporuka: (15)

 

Vrijeme Armageddona (Armageddon Time) je priča o odrastanju, o snazi ​​obitelji i generacijskoj potrazi za američkim snom.

Paul Graff je buntovni mladi dječak židovsko-američke obitelji kojemu su glavna zabav nestašluci s prijateljem. Njegov najbolji prijatelj Johnny je Afroamerikanac te zbog njihovih smicalica ponekad upada u veće nevolje nego Paul. Unatoč svemu, njihove su glavne brige hoće li se vidjeti s prijateljima i hoće li upasti u nevolje zbog svojih nestašluka.

Ovaj film od nas ne zahtijeva da se usredotočimo na samo jedan događaj ili radnju, već cjelokupnu kompleksnu životnu situaciju koja oblikuje mladog dječaka u osamdesetima u Queensu, u New Yorku.

Ovim filmom redatelj i scenarist James Gray istražuje imigrantsko iskustvo u SAD-u, a nakon ovogodišnjeg prikazivanja u Cannesu dobio je 7-minutne ovacije. James Gray je režirao i napisao scenarije za hvaljene filmove Ad Astra (2019.), Imigrantica (2013.) i Izgubljeni grad Z (2016.).

 

Ovo je jedna pomalo autobiografska priča Graya i, iako vuče paralele s Belfastom (2021.), ovaj film je manje šarmantno i nostalgično viđenje prošlosti, već samo realan prikaz odrastanja.

Paula Graffa glumi četrnaestogodišnji Banks Repeta te ima priliku dijeliti veliko platno s čak troje oskarovaca: Anthony Hopkins, Anne Hathaway i Jessica Chastain.

Anne Hathaway je izjavila kako je obožavala raditi s Anthonyjem Hopkinskom, toliko da je čak zamolila Graya da ubaci scenu plesa jer je željela imati tu uspomenu s njim, a kako je Hopkins na tu ideju pristao, sada ćemo svi moći dijeliti tu uspomenu s njima.

 

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=xE5t2m8ml3w

Ulaz je besplatan uz potpis na potpisnu listu EU projekta ˝Društveni centar Bibinje˝ i predočenje osobne iskaznice za osobe starije od 18 godina. Maloljetne osobe mogu prisustvovati projekciji jedino uz pratnju roditelja ili skrbnika. Besplatne ulaznice (uz rezervaciju i odabir sjedala) moguće je nabaviti online. Rezervacija mjesta vrijedi do 19 sat, stoga vas molimo dođite na vrijeme, da ne ometamo druge u gledanju filma.

Prodaja završena.

Where does the event happen? Trg Tome Bulića 2, Bibinje

When does the event happen?
Begin:
End:
Admission:
Add to Calendar