FILMSKI VIKEND U DRUŠTVENOM CENTRU BIBINJE

DINA: DRUGI DIO| PETAK, 22.03.2024 | 19 SATI

DINA: DRUGI DIO| PETAK, 22.03.2024 | 19 SATI

DINA: DRUGI DIO| PETAK, 22.03.2024 | 19 SATI

Adaptacija znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta i nastavak znanstveno-fantastičnog spektakla okuplja spektakularnu A listu glumaca.
Originalni naslov: Dune: Part Two
Dužina filma: 166 minuta(e)
Država/Godina: CAN, USA/2023
Žanr: akcija, drama, avantura
Glumci: Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler
Redatelj: Denis Villeneuve
Dobna preporuka: (12)

SADRŽAJ
Radnja nastavlja putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu obitelj. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.
Smješten tisućama godina u budućnost i nastavljajući tamo gdje je "Dina" stala, radnja ponovno prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa, i mistične Lady Jessice, Paul je dobio ultimativni test: treba savladati svoje strahove kad ga sudbina i moćne nevidljive sile povuku u pustinje udaljenog planeta Arrakis. Istražujući teme koje su istovremeno vječne i aktualne, od romantične ljubavi i majčinske ljubavi do globalizma, lojalnosti, osvete i katarze, film i dalje razvija ekološke teme autora Franka Herberta u ovoj priči o sukobu čovječanstva s prirodom. U središtu radnje je vječni sukob između snaga dobra i zla. S jedne strane su Fremeni, predstavnici čovječanstva koji se bore za kolektivno preživljavanje domorodnih ljudi i planeta Arrakis. S druge strane leže Harkoneni, manifestacija korupcije, nasilja i pohlepe. Intenzivno, dinamično istraživanje ovog spektakularnog univerzuma nastavlja se, s njegovim pristašama i pljačkašima, dok se istovremeno proširuje tema ženske emancipacije započete u prošlom filmu.
VIDEO NAJAVA FILMA:
https://www.youtube.com/watch?v=86msOU9zgBc&ab_channel=BlitzHrvatska

OBAVEZAN POTPIS na potpisnu listu EU projekta ˝Društveni centar Bibinje˝ i predočenje osobne iskaznice za osobe starije od 18 godina. Maloljetne osobe mogu prisustvovati projekciji jedino uz pratnju roditelja ili skrbnika. Rezervacija mjesta vrijedi do 19 sati, stoga vas molimo dođite na vrijeme, da ne ometamo druge u gledanju filma.

Prodaja završena.

Where does the event happen? Trg Tome Bulića 2, Bibinje

When does the event happen?
Begin:
End:
Admission:
Add to Calendar