DE-BIAS: "Nothing about us, without us"

Ga in deze workshop aan de slag met archiefbeschrijvingen. Voertaal Nederlands.

In het afgelopen jaar organiseerde Beeld & Geluid meerdere co-creatie sessies met de Surinaamse gemeenschap als onderdeel van het DE-BIAS project.

DE-BIAS
DE-BIAS is een internationaal project waarin een tool ontwikkeld wordt die problematisch taalgebruik opspoort in de metadata van culturele erfgoedcollecties en alternatieve woorden aanbiedt op Europeana. eu.

In DE-BIAS werken we samen met ondervertegenwoordigde gemeenschappen om belangrijke kennis te krijgen op het gebied van problematisch woordgebruik en stiltes in het archief. Tijdens co-creatie sessies keken we samen met Nederlands-Surinaamse deelnemers naar de beschrijvingen van audiovisueel materiaal. We speelden videofragmenten af, waarna de groep gezamenlijk een eigen beschrijving samenstelde. Hierna lieten we de bestaande beschrijving en metadata zien en gingen we in gesprek.

Workshop
Onder leiding van Monique Groot, productmanager bij Beeld & Geluid, en Jos Flikweert, archivaris bij Beeld & Geluid, lopen deelnemers in deze on-site workshop hetzelfde proces door. We gaan samen aan de slag met materiaal uit de co-creatie sessies, het openstellen van het archief en de leerpunten met betrekking tot de co-creatie sessies.

The booking period for this event is over.

Where does the event happen? Beeld & Geluid Hilversum, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

When does the event happen?
Begin:
End:
Add to Calendar