Dezirabilitate și corpuri non-conforme

Atelier cu Cristina Petrescu-Ghenea, Lari Rotaru și Monica Barbovschi

11:00 ━ tranzit. ro/Iași
Str. Sfântul Atanasie 25
Participare liberă, cu rezervare

Întâlnim frecvent în ultima vreme, în special în social media, termeni precum body positivity, body liberation, fatphobia sau anti fatness, pretty privilege etc. Discuțiile în jurul acestor subiecte, deși încă foarte la început în spațiul românesc, converg către ideea că opresiunea pleacă și a plecat din totdeauna de la modul în care, la nivel social, vedem unele corpuri mai bune sau mai merituoase decât altele. Fie că ne referim la vârstă, abilitate, forma sau greutatea corpului, culoarea pielii și alte trăsături fizice sau la privilegiul de a trăi într-un corp cu care te identifici în mare măsură, corpul este ceea ce ne face mai mult sau mai puțin dezirabilx. În cadrul atelierului vom defini conceptele menționate mai sus și vom explora efectele pe care standardele de frumusețe cu care am fost socializatx le au asupra noastră, dar mai ales asupra felului în care relaționăm cu posibilx partenerx.

Cristina Petrescu-Ghenea este medic specialist în Psihiatria copilului și adolescentului și Psihoterapeut de familie, gazda podcastului Reconectat și cofondator al Centrului Reconectat și al Asociației pentru Sănătate Relațională Reconectat. Munca ei este dedicată în principal lucrului cu adolescenții și familiile lor, sprijinului membrilor comunității LGBTQIA+, cât și problemelor legate de imaginea corporală și de sexualitate în terapiile individuale, de familie sau de cuplu.

Lari Rotaru este psihoterapeutx de formare cognitiv-comportamentală cu formare și în schema therapy, membrx al comunității LGBTQIA+, implicatx în mai multe colective comunitare de dezbatere, informare și susținere legate de diversitatea și identitatea de gen (Gender Talk, TransCore). Lucrează cu adolescenți, tineri și adulți oferind consiliere psihologică pentru susținerea procesului de autochestionare, autoafirmare și tranziție.

Dr. Monica Barbovschi, sociolog, cunoscută online și ca „mama la poliamorie”, este fondatoarea primei comunități non-monogame din România, informată de principii feministe (în 2015). Din 2019 este președinta asociației Cetățeni Activi pentru Relații Etice - C.A.R.E., o asociație clujeană ce promovează o cultură a interacțiunilor bazate pe consimțământ, egalitatea de gen și diversitatea felurilor de a fi împreună.

The booking period for this event is over.

Where does the event happen? Strada Sfantul Atanasie 25

When does the event happen?
Begin:
Add to Calendar

Tickets

Taxă participare eveniment

0 currently available

free

FULLY BOOKED